Најновије

ОВО ЈЕ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЗАМЕНИО ЗАЛУЖНОГ! Сви детаљи новог главнокомандујућег у украјинској армији 

Олександар Сирски је нови главнокомандујући Украјинских Оружаних снага, постојани официр са богатим војним искустввом. Рођен и одрастао у руској Владимирској области, Сирски је стекао познавање и искуство у војним операцијама, као и у лидерству у различитим ситуацијама.

Након успешног предводења кампање за одржавање линије у Артемовску (Бахмут) у Донбасу, генерал Сирски је био на челу неуспешних контраофанзива на истом подручју, при чему су руске снаге на крају ослободиле град. Иако је украјинска војска претрпела губитке, Сирски је био унапређен на различите високе функције, укључујући команданта украјинских копнених снага.

МИША ЂУРКОВИЋ СВАКОГ ДРУГОГ ПЕТКА ЗА ПРАВДУ: Kaко смо продали земљу

Зеленски је 2019. године именовао Сирског за команданта украјинских копнених снага, а касније је био унапређен у чин генерал-пуковника. Посебно се истиче по својем руковођењу у одбрани Кијева током специјалне војне операције.

Пре његовог постања главнокомандујућим, Сирски је био одговоран за координисање излаза украјинских снага из Дебаљцевског котла 2014. године и добио је орден Богдана Хмељницког за успешно извршење борбене мисије, иако је био и предмет критике у вези са губитцима током те операције.

ПУТИН СПУСТИО БАЈДЕНА ЗА ИСТОРИЈУ: Зашто бих звао Бајдена ? О чему да разговарамо? Да га молим?

У децембру 2022. године, Сирски је изразио почитовање према руским снагама и упозорио на њихову јачину, отказујући потцењивање њихових капацитета. Са богатим искуством и различитим улогама, Олександр Сирски представља важну фигуру у војним операцијама и стратегијском руковођењу Украјинским Оружаним снагама.

МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА ИМА ОЗБИЉНУ ПОРУКУ: Не призивајте страни фактор, неће нам донети ништа добро

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА