Најновије

ПУТИН КАРЛСОНУ: Јељцин вам је био добар све до бомбардовања Срба! (ВИДЕО)

Владимир Путин, председник Русије, у интервјуу америчком новинару Такеру Карлсону, рекао је да су односи Русије и САД били на доброј путањи све до бомбардовања Србије.

Путин је подсетио да је некадашњи руски лидер Јељцин у америчком Конгресу рекао “да Бог благослови Америку” и да су односи међу Русијом и Америком били у узлазној путањи, али да је то прекинуто у тренутку када је дошло до бомбардовања Србије.

Када су почела дешавања у некадашњој Југославији, Јељцин је дигао свој глас у корист српског народа, каже Путин.

Ми смо тада били на српској страни, морали смо дићи глас у одбрану нама блиског и православног народа као што су Срби, објаснио је Путин, истичући да му је јасно да су се на простору Југославије одвијали посебно сложени процеси, али да Русија није могла да не дигне свој глас у одбрану Срба.

Срби су нама посебно близак народ, везује нас заједничка православна вера и култура и много тога и то је народ који је веома патио генерацијама, навео је руски лидер.

“Без обзира на све, када је Јељцин стао у одбрану Срба, шта су урадиле Сједињене Америчке Државе? САД су кршећи међународно право и Повељу УН-а, отпочели бомбардовање Београда. САД су те које су пустиле духа из боце!”, каже Путин у интервјуу.

“Шта више, када је Русија протестовала против бомбардовања Србије и изразила своје негодовање и неслагање, шта је речено?! Да су међународно право и Повеља Уједињених Нација застарели!”, објашњава Путин.

“Тврдили су да је све прегазило време и да све треба бити мењано. Додуше, заиста, треба неке ствари мењати, зато што је дошло до промене баланса сила, али не на тај начин.”, каже Путин.

Убрзо након тога, Јељцин је постао “алкохоличар и неко ко ништа не разуме”, каже саркастично Путин и додаје да је, напротив, Јељцин веома добро све разумео.

Руски лидер је затим рекао да је на власт дошао 2000. године и да је био свестан да је ствар у Југославији завршена, али да је ипак покушао да успостави боље односе са САД-ом и НАТО алијансом и то тако што је тадашњег америчког председника Била Клинтона питао да ли постоји опција да се иде у смеру руског чланства у НАТО алијанси, али да је одговор био негативан.

Путин је објаснио да верује да је разлог одбијања такве идеје у томе што САД желе превласт у тој војној алијанси, што се види из система и начина на који се данас одлучује у НАТО алијанси, а то је да сви без поговора извршавају оно што каже Вашингтон.

Погледајте интервју од 29.-ог минута, када Путин говори о Србима и НАТО бомбардовању:

Прочитајте ОВДЕ детаљније о интервјуу Путина америчком новинару Такеру Карлсону

Извор: Правда.рс

 

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА