Најновије

СНИМАК МИСТЕРИОЗНОГ ОБЈЕКТА ИЗНАД РАТНЕ ЗОНЕ! УКРАЈИНЦИ У ШОКУ: Шта је ово и зашто се не помера?

У ратној зони, украјинска војска је наводно снимила неидентификовани летећи објекат у облику диска, а снимак је објавио Дејл Мејл.

На снимку се чују реакције људи из украјинског 406. батаљона који су посматрали необично миран НЛО како лебди изнад њихове ратне зоне- „Који је ово к***ц?! Зашто се не помера?!“.

Иако су величина, висина и облик објекта остали мистерија, процењено је да би могао бити велика летелица удаљена готово 50 километара, с обзиром на висину дрона који је снимио снимак.

Језиви снимак је забележио 406. батаљон раније овог месеца, користећи један од 300 дронова с ‘топлинским видом’ које користе украјинске оружане снаге у одбрани од руских напада. На основу термалних процена дрона, објекат је био топлији од своје околине, али кључни детаљи још увек нису познати.

Портпарол компаније ДЈИ, која производи дронове Мавиц, изјавио је да не може објаснити тачно шта је на снимку. Признао је да је током снимања дошло до техничког квара јер се на дрону видела порука о грешци.

Ово је само последњи случај НЛО-а на украјинском тлу, али подстиче нагађања о мистерији у ваздуху и додаје тежину исказима војних сведока који су видели како такав објекат онеспособљава нуклеарно оружје.

На снимку се чује како војници расправљају о томе како објекат мирно стоји на месту, говорећи на украјинском језику, а садржај разговора потврдили су и неколико преводилаца који су погледали снимак.

Мистериозни објекат у ваздуху, иако још увек неидентификован, веома подсећа на ‘Багдадски фантом‘: цилиндрични објекат који је примећен над Ираком у мају 2022. године помоћу инфрацрвене топлинске камере беспилотне летелице америчких снага Реапер.

„Шта мислиш, зашто не може испалити пројектиле на нас?“, упитао је један члан 406. батаљона на снимку. Уследиле су псовке и питања зашто се не миче и о чему се уопште ради.

Неки онлине скептици су дали своје мишљење о снимку из ратне зоне који траје 17 секунди, а неки кажу да се ради о феномену фатаморгане.

То се дешава када виши слој топлог ваздуха и нижи слој хладног ваздуха стварају атмосферски канал који ломи или закривљује светлост, стварајући рефлексије у ваздуху.

„Ово би могла бити само оптичка илузија“, сугерисао је један корисник Реддита.

Иако се фатаморгана може видети како над копном тако и над морем, стручњаци за безбедност ваздушног саобраћаја кажу да је реткост видети пример тако статичног и непомичног феномена као што је НЛО који је примећен изнад Украјине.

„Фатаморгана се често брзо мења. Привид се састоји од неколико обрнутих и усправних слика које су наслагане једна на другу.“

„Да ли су ови оператери дронова, који сваки дан управљају тим стварима и чији животи овисе о томе, толико глупи да су помислили да је брод на води заправо НЛО?“, пита се један корисник Реддита.

Виђања НЛО-а била су честа у хаотичном сукобу у Украјини, посебно због тога што је ради стратешке предности било доста дезинформисања.

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Русија тестирала нуклеарни пројектил

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА