Најновије

Снимак разбијања украјинског напада на Победу: Оставили рањене и побегли (ВИДЕО)

Оружане снаге Украјине су 13. марта покушале да изврше напад на село Победа које се налази јужно од Мариинке у Доњецкој Народној Републици.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Руско извиђање уочило је кретање великих украјинских снага на периферији села. Као резултат благовременог реаговања, припадници руског 255. пука су артиљеријском ватром гађали непријатеља који се приближавао.

Снимци са ратишта показују како оклопни транспортер М113 америчке производње покушава да евакуише рањене украјинске војнике са поља, али је након гранатирања у близини спасилачка екипа побегла, напустивши своје рањене колеге.

Руска војска преузела је контролу над селом Победа још у фебруару. Украјинци контролишу неколико зграда јужно од насеља. Руски војни извори су 12. марта упозорили да украјинска војска припрема велике контранападе у покушају да поврати контролу над селом. Руска војска је успела да одбије први јуриш; али ће се вероватно наставити.

Напад се догодио усред „медијске турнеје“ новог врховног команданта Оружаних снага Украјине Сирског и министра одбране Украјине Умерова на источне линије фронта. Према украјинским медијима, Сирски је наредио украјинским снагама да врате контролу над неколико недавно изгубљених насеља у правцу Угледара и Авдејевског.

Нови украјински напад на Руску федерацију, има жртава

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА