Најновије

МЕДВЕДЕВ ПСОВАО ЕВРОПУ "Украли руску имовину вредну 300 милијарди долара и сада захтевају ово? Од****те"

Бивши руски председник Дмитриј Медведев оштро је одбацио захтев ЕУ да Москва врати злато за које тврди да припада Румунији, описујући то као „безобразлук“.

Европски парламент је у четвртак усвојио резолуцију којом се Москву позива да врати 91,5 метричких тона злата и културних артефаката које је Румунија извезла у Руско царство 1916-1917.

Пишући у петак на својој страници на друштвеним мрежама, Медведев, који тренутно обавља функцију заменика председника Савета за националну безбедност Русије, изјавио је „не знам ни како да одговорим на такву дрскост“.

„ЕУ је украла руску имовину вредну 300 милијарди долара и сада захтева да Русија врати злато Румунији. Нема шта да се каже осим од****те“, написао је Медведев.

Претходно је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова истакла да је 1935. СССР већ вратио део драгоцености Румунији као „знак добре воље“.

Она је такође подсетила да је Совјетски Савез опростио Румунији све њене дугове за „невоље и разарања” које је изазвала у Русији током Другог светског рата, када је Букурешт био савезник нацистичке Немачке.

Руси објавили „изненађујуће“ податке: Колико је Срба отишло да се бори на страни Украјине

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА