Најновије

КРЕЋЕ РАСПИЊЕ У ВОЈСЦИ НА ЗАПАДУ! Не знају како да убеде војнике да остану у армији

Западне земље покушавају да убеде војнике да остану у војсци због проблема са одливом активних војних кадрова, пише европска верзија листа „Политико“.

Према његовим информацијама, земље ЕУ имају проблеме не толико са бројем нових војника, колико са одливом активних војника. Како лист наводи, западним земљама које се ослањају на професионалну војску тешко да могу оружане снаге да направе привлачнијим. Разлог томе је ниска незапосленост, јака конкуренција приватног сектора и велики пораст рада у он-лајн формату.

Лист наводи да у Француској војници остају у војсци просечно годину дана мање него раније, а у Великој Британији је годишњи дефицит војних кадрова од 1.100 људи, колико и број војника у два пешадијска батаљона.

У складу са тим су Министарства одбране ЕУ активирала напоре како би задржала војнике. Министар оружаних снага Француске Себастијан Лекорно је представио план за очување броја француских војника.

„Питање о очувању броја војника се разматра у свим престоницама демократских земаља где постоји порфесионална војска без обавезног војног рока“, додао је Лекорн и навео да проблем постоји и у САД и Великој Британији.

Министар одбране Данске Тројелс Лунд Поулсен је 13. марта изјавио да влада планира да изврши велику реструктуру система позивања у војну службу. Новост је да ће жене и мушкарци бити позивани у војну службу по истим условима.

Министар спољних послова Летоније Кришјанис Каринш раније је изјавио британској телевизији Скај да земље НАТО-а које сада не позивају грађане у своје оружане снаге треба да копирају Летонију, која је вратила обавезно служење војног рока.

РУСКА ВОЈСКА УПАЛА И ОСЛОБОДИЛА НОВУ ТЕРИТОРИЈУ: Виори се застава, украјинска утврђења освојена

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА