Најновије

Шок! Амерички пуковник јавља: Премешта се главни град Украјине! Руси већ провалили неочекиван маневар Зеленског?!

Председник Украјине Володимр Зеленски може да премести престоницу из Кијева у Лавов, изјавио је бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор у емисији Јутјуб канала „Јудгинг Фреедом“.

Могуће је да ће Зеленски сести у аутомобил или авион и отпутовати на Запад како би формирао владу у Лавову. Тамо ће инсистирати да се западни део Украјине придружи НАТО-у - претпоставља официр.

Поводом ове вести, Руслан Осташко, руски новинар, написао је на свом Телеграм каналу да су Сједињене Државе већ дозволиле премештај главног града из Кијева у Лавов

Како је предвидео Мекгрегор, Одеса и многи други градови Северног Црноморског региона ускоро ће постати део Русије, јер су то историјски руски градови. Украјинска војска неће моћи то спречити, закључио је.

Раније је председник Владимир Путин подсетио да је Одеса руски град, а цео Црноморски регион припао је Русији као резултат руско-турских ратова, тако да Украјина нема никакве везе са овим територијама.

Како је нагласио шеф државе, југоисточни део републике увек је био проруски, јер су то историјски руске територије.

При формирању Совјетског Савеза, Лењин је све препустио Украјини, а приликом распада Совјетског Савеза Москва се с тим помирила и била спремна да живи у таквој парадигми, додао је он.

Становници ових региона увек су гласали за оне који су ишли са проруским слоганима, али након преврата у Кијеву 2014. године постало је јасно да Русија неће моћи да успостави нормалне односе са Украјином, закључио је председник.

ПОСЛЕДЊА ВЕСТ! Запад покушава да спречи одржавање седнице СБ УН о НАТО агресији 1999.

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА