Најновије

ЗАХАРОВА ПОРУЧУЈЕ: Русија никада неће заборавити да је Косово део Србије

Март је један од најтрагичнијих у историји Србије, подсетивши на погром Срба 17. марта 2004. године, изјавила је представница министарства иностраних послова Русије Марија Захарова на редовном брифингу. Циљ напада била су гробља, стари манастири – светиње српског православља.

"Без обзира на многобројне апеле међународним судским инстанцама за ове злочине нико није одговарао", истакла је она.

"Уз одобрење западних покровитеља, власти у Приштини настављају политику исељавања Срба са Косова, стављајући под знак питања опстанак српских општина. Русија никад неће заборавити да је Косово део Србије", објаснила је она: Наставићемо да пружамо подршку Београду у његовим легитимним захтевима да се заштите права Срба на Косову.

Она је подсетила и на бомбардовање Југославије 1999. године, када је НАТО показао свету шта заправо значи "хуманитарна интервенција".

"За 11 недеља, почевши од 24. марта 1999. године, на суверену европску републику испаљено је 3.000 крстарећих пројектила, а бачено је 80.000 тона бомби, укључујући касетне гранате и муницију са осиромашеним уранијумом. Према подацима српских власти, током варварских бомбардовања погинуло је око 2.500, укључујући 89 деце", навела је Захарова.

Она је истакла да је Русија првобитно осудила војну операцију Северноатлантске алијансе против Југославије, сматрајући тај чин грубим кршењем међународног права.

"То није био само агресиван удар на неку земљу. То је удар на цео светски поредак који је успостављен после Другог светског рата", подсетила је представница МИП-а, цитиравши на тадашњег шефа руске дипломатије Евгенија Примакова.

Прочитајте ОВДЕ шта је Курти рекао о инвазији српске војске на Космет

Извор: Спутњик

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА