Најновије

Активиран систем „Пронађи ме“: Нестала двогодишња девојчица у околини Бора

Двогодишња Данка И. нестала је данас у приградском насељу Бањско поље код Бора, а Министарство унутрашњих послова покренуло је систем „ПРОНАЂИ МЕ“, наводи се не сајту МУП.

На терену су полиција, ватрогасци, добровољно ватрогасно друштво и рипадници Горске службе спасавања. Акцији су се прикључили и грађани Бора, пријатељи и породица нестале девојчице.

Киша која тренутно пада у том делу земље додатно отежава потрагу.

Девојчица је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Родитељи су апеловали на све људе које је виде да одмах позову полицију.

Како сазнаје Н1, око 1.000 људи сада трага за девојчицом, поред Жандармерије са псима, учествује и Горска служба спасавања која је покренула и дрон.

Терен од шест, седам километара претражен је по неколико пута, али дете још увек није пронађено.

Временски услови, тачније киша која тренутно пада, додатно отежава потрагу.

Родитељи апелују на све оне који имају било какву информацију или виде негде Данку да обавесте полицију или да се јаве на број телефона 0652816041.

Како је систем Пронађи ме, тзв. Амбер алерт први пут активиран у Србији, то значи да се грађани обавештавају СМС поруком, прекидом телевизијских и радио емисија, кајронима на ауто-путу, аеродромским, аутобуским и железничким станицама.

СМС поруке многима још нису стигле, а Игор Јурић за Данас каже да „СМС стиже, али не може из техничких разлога стићи свима у исто време“, односно да 50.000 СМС порука може у минути да стигне.

Комадант штаба за ванредне ситуације Александар Миликић рекао је медијима да је дете нестало испред породичне куће.

„Комплетно је сва оператива укјучена – МУП, сектор за ванредне ситуације, грађани, јединица дронова… Претражено је више од осам километара квадратних. Ми ћемо и вечерас остати на терену како би тражили нашу малу суграђанку. Али молим грађане да вечерас када падне мрак да се смире, да пусте професионалце да раде свој посао. Данас ће доћи још три дрона МУП-а и два приватних компанија која имају термовизијске камере. Оно што је најважније је да ће доћи и три спа истренирана за претраге. Треба нам мир, треба нам тишина и да координирамо овом ситуацијом“, рекао је он медијима.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА