Најновије

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О НАПАДУ У МОСКВИ: Истрага и у Таџикистану - испитују се рођаци

Председник Таџикистана Емомали Рахмон лично контролише истражне радње које се воде у Душанбеу поводом терористичког напада у "Крокус сити холу", потврдио је извор у таџикистанским безбедносним снагама.

"Истрага је под контролом председника. Он свакодневно добија информације о томе", рекао је саговорник агенције.

У Душанбеу испитују рођаке оптужених за терористички напад који се десио 22. марта у Московској области и у ком је животе изгубило 139 људи и рањено 182.

Сви оптужени су, пре одласка у Русију, живели у близини Душанбеа – у градовима Вахдат, Гисар и у округу Рудаки, потврдио је извор.

Подсетимо, секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев изјавио је данас да Украјина стоји иза терористичког напада на "Крокус сити хол" код Москве. Ово је потврдио и ФСБ, који је саопштио да је обавештајна служба Украјине повезана са оним што се десило у тржном центру.

Кремљ је, с друге стране, данас послао нешто неутралнију поруку, саопштивши да се чекају резултати истраге, док је председник Русије Владимир Путин ових дана поручио да је напад изведен рукама радикалних исламиста. Ипак, додао је затим да Москву занима ко је наручио напад. 

Истрага је и даље у току.

Прочитајте ОВДЕ о великом нападу армије РФ на Северск

Извор: РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА