Најновије

Европа гори због овог снимка! Лукашенко на мапи показао где планира удар: Заузећете део...

Председник Белорусије Александар Лукашенко јавно је прокоментарисао могућност да Белорусија нападне Сувалки коридор, уски пролаз који повезује балтичке државе са Пољском и остатком територије НАТО-а.

На видео снимку разговора Лукашенка и команданта Северозападне оперативне команде Александра Наумека, Лукашенко пита команданта о ширини коридора Сувалки „о чему ће они (Литванци) увек разговарати“.

- Они не би требало да се понашају овако. Али сада ћете морати да се супротставите балтичким републикама и заузећете део Пољске - каже Лукашенко након што је сазнао ширину коридора, која је 42 километра ваздушне линије.

Лукашенко затим пита војног команданта да ли може да задржи територију са својим трупама. Науменко га уверава да су све акције планиране, питања борбене готовости се разрађују, а особље се обучава.

Сувалки коридор, копнени коридор између Белорусије и руске ексклаве Калињинграда, сматра се врло вероватним местом напада у случају потенцијалног руског рата против источних чланица НАТО-а.

У октобру 2023. године, Павел Муравејко, први заменик секретара белоруског Савета безбедности, предложио је „пробијање кроз јаз“ руској Калињинградској области, што је изазвало негодовање у Литванији.

ОТАЦ НЕСТАЛЕ ДАНКЕ НА ПОЛИГРАФУ: Инспектори не дозвољавају прилазак насељу

Извор: Информер.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА