Најновије

ХАМАС ТРАЖИ ПРЕКИД СЛАЊА ПОМОЋИ ИЗ ВАЗДУХА: 18 особа погинуло док су је прикупљали

Број Палестинаца који су изгубили живот, покушавајући да прикупе хуманитарну помоћ избачену из авиона изнад севера Појаса Газе порастао је на 18, саопштено је из Хамаса.

Како се наводи, 12 особа се удавило у мору где је пао део помоћи, а осталих шест је згажено на смрт у стампеду, када су други пакети помоћи пали на земљу.

Канцеларија за медије Хамаса позива на "хитан прекид" слања помоћи из ваздуха, која се у саопштењу назива "увредљивом, погрешном, неприкладном и бескорисном“, преноси Би-Би-Си.

На видео снимку до којег је дошао Ројтерс види се да је хуманитарна помоћ избачена из авиона изнад приобалног појаса Беит Лахија, на северу Појаса Газе, и гомила људи који трче према пешчаној плажи да би се домогли хране.
Такође се види како људи пливају и извлаче беживотна тела на обалу.

Израел, који је под притиском да дозволи више помоћи у Појас Газе копненим путем, тврди да је у понедељак омогућио испуштање 159 пакета помоћи од једне тоне изнад севера те палестинске енклаве.

САД су саопштиле да су два авиона Ц-17 бацила 46.000 "оброка спремних за јело“ на север у понедељак, док Велика Британија каже да је један од њених авиона А400М испустио 10 тона воде, пиринча, уља за кување, брашна, конзерви и формула за бебе.

Хуманитарне организације упозориле су да помоћ испуштена из ваздуха не може да задовољи све веће потребе за храном.

ЛУКАШЕНКО ИЗНЕО ДО САД НЕПОЗНАТЕ ДЕТАЉЕ О МАСАКРУ У МОСКВИ:...

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА