Најновије

РУСИ ОТКРИВАЈУ: Француска шпијунира и користи ситуацију

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да Француска користи своје присуство на Кавказу за прикупљање обавештајних података и шпијунирање земаља региона.

„Присуство Француске на Јужном Кавказу има за циљ покушај прикупљања обавештајних података, шпијунирања земаља региона и спречавања спровођења мировних споразума које су наше земље постигле, укључујуćи и економске”, навела је Захарова на брифингу за новинаре, преноси Тас.

Она је додала да би Француска, да јој је прави циљ да обезбеди мир и безбедност, учинила све да се спроведу споразуми које су Азербејџан и Јерменија потписали од 2021. године. „Међутим, као што видите, Французи су кренули другим путем”, рекла је Захарова. Истакла је да је „наивно мислити да је Француска спремна или способна да осигура безбедност на Јужном Кавказу”.

 „Да је Француска била способна за то, она би ту способност искористила у земљама у којима је имала уговорне обавезе. То је оно што је Француска била дужна да уради у Африци јер је за то плаćена. Међутим, француске мисије у тим земљама су несреćно пропале”, рекла је портпаролка руског министарства, преноси Танјуг.

РУСИЈА ЗАДАЈЕ БРУТАЛНЕ УДАРЦЕ УКРАЈИНСКОЈ АРМИЈИ ДУЖ ЦЕЛОГ ФРОНТА: Никад од почетка ово није виђено

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА