Најновије

ВЕЛЕОБРТ НАКОН МАСАКРА: Нешто се чудно дешава у Русији

Представници Запада схватили су да ће заостати за светом, ако не промене став према терористичком нападу у „Крокус сити холу“ и због тога су претходног дана у масовном броју посетили Министарство спољних послова Русије, изјавила је портпарол Министарства Марија Захарова за Спутњик.

„Дошли су јуче, укључујући и западњаке, у наше Министарство и схватили су да је, упркос томе што се представљају као доминантни, метрополе, свет већ кренуо напред. И они ће потпуно заостати ако не промене свој однос према овој монструозној трагедији“, рекла је она.

Она је додала и да Русија неће заборавити ни како је Запад, под притиском светске већине, променио став о терористичком нападу.

„Памтићемо како су западне земље мењале свој став од тога да су наводно тужни, до тога да их је светска већина натерала да изговарају праве речи, па су хитно преко ноћи почеле да мењају своје изјаве, шаљу дипломатске ноте, остављају потпуно другачије изјаве. И то ћемо памтити“, истакла је она.

Она је оценила да изјаве Вашингтона о неумешаности Украјине у терористички напад и пре почетка истраге представљају доказ.

„То што су Американци у прва 24 сата, пре него што ни пожар није био угашен, почели да вичу да није у питању Украјина, мислим да је то доказ. Не могу то другачије да квалификујем. То је доказ сам по себи“, нагласила је дипломата.

Напад на „Крокус сити хол“

У нападу на посетиоце концерта у Москви који се догодио 22. марта убијено је 139 особа. Федерална служба безбедности Русије саопштила је да је у близини руско-украјинске границе приведено 11 лица, укључујући четворица терориста.
Терористи, који су крвави пир починили за свега 18 минута, пресретнути су у Брјанској области, на мање од 100 километара од руско-украјинске границе, док су белим „реноом“ покушавали да побегну у Украјину.

Из њихових изјава закључује се да је напад изведен за новац, али јасну слику о томе који су били њихови мотиви за напад и ко су налогодавци једног од најкрвавијих терористичких напада у историји Русије за сада није могуће сложити.

Суд у Москви одредио им је притвор до 22. маја. Оптужени су за тероризам и признали су кривицу, а за то дело прети им доживотна робија.

Украјина је једина земља која није осудила терористички напад у „Крокус сити холу“, а стручњаци оцењују да то показује злочиначку природу актуелног режима у Кијеву.

Aмерика изазива рат у Босни

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА