Најновије

Украјинци поново ударили на Белгородску област: Више од 50 напада за 24 сата

Украјинска војска је у протекла 24 сата напала Белгородску област више од 50 пута, један цивил је погинуо, четири особе су повређене, међу којима и дете, јавио је гувернер Вјачеслав Гладков на свом Телеграм каналу.

Гувернер је објавио информацију о ударима Оружаних снага Украјине 29. марта.

Из Украјине је испаљено најмање 38 граната на осам општина у региону. У региону је било 13 напада дроном. Поред тога, у округу Корочански откривени су фрагменти експлозивног предмета, који ће у блиској будућности уклонити јединица Министарства одбране ради уништавања, додао је Гладков.

У петак је један мушкарац погинуо, а четири особе су повређене. Током дана констатована је штета у шест стамбених зграда, два објекта, 35 домаћинстава и 14 возила.

"Белгород су напале украјинске Оружане снаге беспилотним летелицама. Дрон се срушио на стамбену зграду. Од последица експлозије, нажалост, погинуо је мушкарац. Три особе су повређене. Трећа жртва је дванаестогодишња девојчица. Изнад села Солнцевка, Варваровка, Петровка и Шчетиновка, била је једна непријатељска беспилотна летелица која је оборена. На село Журавлевку испаљено је 15 артиљеријских граната", написао је Гладков.

Он је додао да су у региону Борисова на периферији села Богун-Городок из квадрокоптера бачене четири експлозивне направе. У градском округу Грајворонски, како је нагласио гувернер, гранатирање се наставља.

У протекла 24 сата у округу је повређена једна особа која је хоспитализована. У Грајворону и селу Гора-Подол такође је било разарања.

Од 11. априла 2022. године успостављен је висок (жути) ниво опасности од тероризма широм Белгородске области. Потреба за увођењем режима изазвана је заоштравањем ситуације на украјинско-руској граници и појачаном активношћу украјинске војске у пограничним областима. Дужина украјинске границе са Белгородском облашћу је 350 километара.

КИСИНЏЕР СВОЈЕВРЕМЕНО УПОЗОРИО ЗЕЛЕНСКОГ! Украјина је само пион, мали играч

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА