Најновије

Oборен Су-24, погођен и МиГ-28: Руска ПВО два сата одбијала украјински напад на Крим

Украјински војници поново су покушали да изврше комбиновани удар на Крим. Према тврдњама руских војних дописника снаге ПВО су два сата одбијале украјински напад, а саобраћај дуж Кримског моста био је привремено обустављен.

Према специјализованим телеграмским каналима, у украјинском нападу је учествовало 6 бомбардера Су-24 и три ловца Миг-29 Оружаних снага Украјине. У првом таласу лансиране су ракете-мамци АДМ-160 МАЛД у циљу одвраћање пажње система ПВО, након чега су лансиране крстареће ракете Сторм шедоу/SCALL-AG.

Традиционално, напад је координирао НАТО извиђачки авион. Америчка беспилотна летелица RQ-4 Global Hawk је деловала изнад Црног мора, а авион Aвакс типа Боинг П-8А Посејдон кружио је у близини источне обале Румуније.

Према војним дописницима, приликом одбијања покушаја ракетног напада на Крим, оборен је украјински бомбардер Су-24.

Према прелиминарним подацима, руска ПВО је пресрела 12 ракета које је испалило украјинско ваздухопловство. На терену нису забележене жртве или разарања. Војни експерт Борис Рожин, позивајући се на изворе, извештава да је најмање један украјински авион погођен док је одбијао напад. Још једна летелица је оштећена, али је успела да се врати на аеродром.

Руска војска оборила је данас један од авиона који су напали Крим. Бомбардер Су-24 срушио се у рејону Правдина. Још један ловац Миг-29 је оштећен, али је успео да стигне до аеродрома у Кривом Рогу, рекао је Борис Рожин.

Украјина напушта положаје! Шокантне вести са фронта: Путинове снаге напредују као да непријатељ не постоји!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА