Најновије

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА БОРЕЉУ: Иронија су санкције ЕУ и крађа руске имовине, а не избори у Русији

Портпаролка руског Министарства спољних послова реаговала је на речи шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља, који је председничке изборе у Русији назвао "ироничним и да нису испунили демократске стандарде".

Права иронија су санкције Европске уније Русији, уништавање сопствене привреде и крађа руске имовине, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући речи шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља, који је председничке изборе у Русији назвао "ироничним, и да нису испунили демократске стандарде".

"Ћутала бих и о иронији, стандардима, и о демократији. Права и веома горка иронија су санкције које је Европска унија увела на основу америчких оптужби, уништавање сопствене економије и крађа руске имовине", написала је Захарова на Телеграму.

Она је додала да је "сам дизајн Европске комисије ироничан стандард недемократичности".

Борељ је раније изјавио да је "велики војни сукоб у Европи постао вероватнији због сукоба са Русијом", напоменувши да државе чланице не треба да се ослањају на САД да их бране.

Према његовим речима, САД више нису спремне да "штите све НАТО савезнике под било којим околностима". То, како каже, приморава ЕУ да јача сопствене одбрамбене могућности.

ПАКЛЕНО ЈУТРО ЗА УКРАЈИНУ: Ракете и дронови разарали Кијев и друге велике градове! (ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА