Најновије

Тежак пораз! Руси разбили НАТО плаћенике! Приметили их код Доњецка, па ушли у директну борбу - резултат је очекиван!

Руске снаге често сусрећу пољске плаћенике на правцу Доњецка. Они се боре за новац, што утиче на њихову обученост и мотивацију, рекао је руски војник из 20. моторизоване дивизије Јужне групе снага са позивним знаком „Бошка“ за РИА Новости.

- Упали смо у село Победа у околини Доњецка и Маринке, тамо је такође било занимљиво. Срели смо Пољаке. Возили смо се тамо у БМП-овима (борбеним возилима пешадије) и радили свој посао. Срели смо се са војницима Оружаних снага Украјине. Било је забавно, било је жестоко. Борили смо се, победили - рекао је он.

Према његовим речима, Пољаци су били у Победи у оквиру јуришних трупа. Одредио им је националност јер су међу собом говорили пољски.

- Два „мрап“ возила (оклопна возила са заштитом од заседе отпорна на мине са појачаном заштитом од мина), то је 10-12 људи. Против нас седам - рекао је он.

Саговорник агенције је приметио да су пољски милитанти највероватније били плаћеници, што утиче на њихову мотивацију.

- Људи су вероватно дошли због новца. Дакле, нема више војног искуства, већ једноставно жеља за новцем. Дакле, ништа посебно. Борили су се добро, али не дуго - рекао је он.

Министар одбране Сергеј Шојгу је 25. децембра известио шефа државе о потпуном заузимања Маринке, која се налази у близини Доњецка. Путин је напоменуо да ће то омогућити да се непријатељске јединице удаље од Доњецка.

Хорор јутро у Русији! Нови стравичан напад! Објављени први снимци: Експлозија затресла зграду, људи панично беже!

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА