Најновије

ПРЕКИПЕЛО! Европа устаје против САД! Ако ово ураде Русији, Путинова одмазда ће бити незамислива!

Званичници Европске уније су огорчени због инсистирања Сједињених Америчких Држава на конфискацији руске имовине у корист Украјине, верујући да ће мере Москве, ако на њих одговори, првенствено утицати на Европу, а не на Сједињене Државе, пише Вашингтон пост.

На прошлонедељним годишњим састанцима Међународног монетарног фонда и Светске банке у Вашингтону, амерички званичници извршили су притисак на невољне европске колеге да користе блокирану руску имовину, наводи се у чланку.

Током састанака, министарка финансија САД Џенет Јелен састала се са Европљанима у нади да ће постићи компромис.

Према писању листа, званичници ЕУ су одбили да конфискују руску имовину, страхујући да би то могло да наруши међународно право, да поткопа поверење инвеститора у евро и да изазове узвратне мере Русије.

"Европски званичници су такође љути због инсистирања Америке на ономе што виде као ризичном курсу где држе огромну већину имовине, а било каква руска одмазда би вероватно пала на Европу, а не на Сједињене Државе“, наводи ВП.
Истовремено, неименовани представник америчког трезора рекао је за публикацију да министарство сматра руску суверену имовину „одрживим средњорочним и дугорочним решењем за проблем финансирања“ Украјине.

ПОЛИЦАЈАЦ У УКРАЈИНИ ИХ ЗАУСТАВИО ОНИ ГА УБИЛИ: Вероватно су носили оружје без покрића (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА