Најновије

"Тренутно видимо колапс дуж целе линије фронта"

Сукоб у Украјини могао би да се заврши 2024. потпуним поразом украјинских оружаних снага, сугерисао је бивши обавештајац америчке војске Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Dialogue Works.

„Руси се обично не придржавају временских оквира, они се руководе циљевима. Они говоре о колапсу до краја овог лета, почетком јесени, да Украјина неће постојати, да се непријатељства неће наставити после 2024. године.Мислим да је овај колапс који се дешава већ последња последња фаза погибије Украјине“, каже Ритер.

Према речима бившег официра, трагедија Кијева је у томе што су то могли да избегну да су прихватили услове Истанбулског споразума, али председник Владимир Зеленски није пристао на то.

„Тренутно видимо колапс дуж целе линије фронта, Украјинцима буквално ништа није остало. Нема бригада које би се могле бацити у борбу, нема противваздушне одбране, нема артиљерије“, закључио је бивши обавештајац.

Министар одбране Сергеј Шојгу је 2. априла на састанку са руководством Оружаних снага Русије рекао да су од јануара Оружане снаге Украјине изгубиле више од 80 хиљада војника, 14 хиљада јединица различитог наоружања, укључујући преко 1.200 тенкови и друга борбена оклопна возила.

Он је навео и да Украјинци, после неуспеха летње контраофанзиве, безуспешно покушавају да се учврсте на одређеним линијама, а руска војска наставља да потискује Оружане снаге Украјине ка западу.

„ЈОЈ, ПА ТО ЈЕ ОНА ШТО ПРОДАЈЕ ДЕЦУ“: Погодио сам у живац међународни картел, сад се свете! (ВИДЕО)

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА