Најновије

НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ У НЕМАЧКОЈ: Ударили на Путина па закуцали себи ексер у сандук (ВИДЕО)

МОСКВА- Руски медији раскринкали су најгледанију немачку телевизију ЗДФ да је унајмила глумце који су лажно представљали као добровољци у филму против Путина приказаном широм земље протекле недеље.
Лажни добровољац (фото:Јутуб)

Лажни добровољац (фото:Јутуб)

Таман када сте помислили да русофобска пропаганда западних и украјинских медија не може ниже пасти, немачка државна тевевизија ЗДФ надмашила је са очекивања, преноси Русија Инсајдер. Новинари ЗДФ-а одавно су познати као део антируске и антисрпске пропагандне машинерије, почетком године објавили су први документарац о председнику Русије. Незадовољни истином о ономе шта се дешава на истоку Украјине, режисери пропагандног филма под називом ''Снажни Путин - пријатељ или непријатељ Европе?,'' одлучили су да унајме глумце и прикажу их као добровољце у Донбасу на најгори начин и умешају Русију у ратне сукобе на истоку земље, пренела је руски државни канал 1. www.youtube.com/watch Уколико се наводи руске стране о лажном извештавању немачке телевизије потврде, то ће бити национални скандал Немачке и велики политички ударац Ангели Меркел, за коју многи наводе да је на корак од губитка власти због серије погрешних потеза у спољној и унутрашњој политици у протеклих неколико месеци. Спорни документарац недавно је обрисан са канала ЗДФ-а али и даље постоји копија документарца на Јутјубу. www.youtube.com/watch ЗДФ је моментално одбацио оптужбе у саопштењу, међутим аргументи руске стране делују прилично убедљиво. У филму се говори и о томе како ради руска пропаганда на Западу, о делатности канала "Раша тудеј" и о руским “фабрикама интернет тролова". Управо ово је привукло пажњу многих коментатора. Алфред Кочха је на Фејсбуку  написао: “Данас је на једном од главних немачких канала у ударном термину (20:15) приказан запрепашћујући филм о Путину. С мог аспекта овим филмом је дезавуисана сва делатност Путинове пропагандистичке коминтерне на челу са Раша тудеј”, преноси Слободна Европа. Немачки новинар и аутор књиге о Русији Борис Рајтшустер један је од главних коментатора у документарцу ЗДФ-а. Он је овај филм окарактерисао као “потпуно разоткривање руске пропаганде”, а приказивање филма на једном од најпознатијих ТВ канала као “потпуну победу реалног погледа на ствари”, наводе они.
Прочитајте још:Конашенков: Турски генералштаб признао да је плански срушио руски Су-24Руско ангажовање у Сирији је корак против америчког светског поретка
Извор: russia-insider.com/Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА