Најновије

Украјинци морају да предају градове и скрате линију фронта! Пуковник Бундесвера нема дилему, Руси су у налету!

Због успеха Русије у производњи наоружања, Оружане снаге Украјине имају све акутнију ситуацију са људством и мобилизацијом, истиче бивши пуковник Бундесвера и војни експерт, Волфганг Рихтер. Он је за Die Welt навео да ће Кијев "морати да преда градове" и скрати линију фронта како би спречио њен потпуни колапс. Експерт не искључује „пробој великих размера" руских трупа на линију фронта, али још не види услове за то.

- Због успеха Русије у производњи наоружања, Оружане снаге Украјине имају све акутнију ситуацију са људством и мобилизацијом - истиче Рихтер.

Рихтер је за немначки медиј потврдио анализу дописник Дие Велта из Русије Кристофа Ванера који тврди да Руси, уз помоћ напредних клизних бомби, успевају да пробију положаје украјинске војске, као и да Украјина више неће моћи да држи фронт.

- Украјинци су сада принуђени да заузму одбрамбени положај. Међутим, то се примећује већ од јесени прошле године, након неуспеха велике контраофанзиве. И сада, наравно, Украјинци примећују да им недостаје не само муниција, већ, пре свега, снага, а у Украјини се води жустрија дискусија о томе како се овај недостатак снаге може попунити - истиче Рихтер.

Једно је сигурно, сматра он, Украјинци сада морају да смање своје линије фронта. 

- Такође ће вероватно морати с времена на време да предају поједине градове како би избегли опасност од фронталног пробоја који би онда ескалирао у маневарски рат. То значи да сада почињу да граде и проширују позиције у дубини, како би још једном искористили предност одбране. Међутим, то такође значи да ће вероватно бити мањих успеха руске војске, али у овом тренутку не видим истински велики пробој, али се не може искључити - јасан је немачки експерт.

НОВА ФАЗА РАТА: Био сам у Авдејевци, видео сам oво! (ВИДЕО)

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА