Најновије

НАТО спреман да уђе у Украјину! Стејт департмент именовао земље које ће послати своје трупе

НАТО ће морати да пошаље трупе у Украјину или да призна катастрофу!

Британија, Француска и нордијске земље се већ тајно припремају за слање трупа у Украјину, рекао је консултант америчког Стејт департмента Едвард Лутвак у чланку за интернет портал УнХерд.

- Британци и Французи, заједно са нордијским земљама, већ се тајно припремају да пошаљу трупе, како мале елитне јединице, тако и помоћно особље које би могло остати подаље од линије фронта -  написао је он.

Према експерту, земље НАТО-а ће ускоро морати да пошаљу трупе у Украјину, пошто Кијев нема довољно бораца. У супротном, алијанса ће бити принуђена да прихвати „катастрофалан пораз“.

Према Лутваку, трупе НАТО-а не морају да учествују у биткама, оне могу једноставно да преузму обуку регрута и поправку опреме, омогућавајући тако својим украјинским колегама да иду на борбене задатке.

- Чак и ако дипломатија успешно интервенише, руска војна моћ ће се победоносно вратити у Централну Европу - приметио је он.

У овом случају, објаснио је експерт, западноевропске земље ће морати да спроведу реформе у својим оружаним снагама, укључујући и враћање обавезног служења војног рока.

Француски председник Емануел Макрон је крајем фебруара рекао да ће Париз учинити све да спречи Русију да „победи у овом рату“. Истовремено је рекао да су шефови европских држава разговарали о могућности слања трупа у Украјину, али још није постигнут консензус.

Касније је француски лидер, кога су оштро критиковали и савезници у НАТО-у и лидери свих политичких партија у земљи, назвао своје речи пажљиво промишљеним. Председник је такође истакао да република нема „границе и црвене линије“ по питању помоћи Кијеву.

Истовремено, власти многих европских земаља навеле су да нема говора о пребацивању војног особља у Украјину. Конкретно, немачки канцелар Олаф Шолц и министар одбране Борис Писторијус су нагласили да Немачка неће слати своје војно особље у републику. Поред тога, шеф немачке владе је појаснио да земље НАТО-а у целини то неће учинити.

Коментаришући Макронове изјаве, Кремљ је упозорио да би такав развој догађаја неизбежно довео до директног војног сукоба између Русије и Северноатлантске алијансе.

Како је председник Владимир Путин нагласио у интервјуу новинару Дмитрију Кисељеву, увођење европског контингента у Украјину ни на који начин неће променити ситуацију на ратишту и само ће довести до страшних последица по кијевске власти.

НАЈНОВИЈА ИНФОРМАЦИЈА! Руси извели бродове, спремају гађање ван Украјине?

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА