Најновије

Катастрофа у Русији! Пукла брана која задржава реку Урал: Евакуише се становништво (ВИДЕО)

Неки становници града Орска у Оренбуршкој области се евакуишу!

Око 4.000 домаћинстава је у опасности од поплава након што је у граду Орску у Оренбуршкој области пробијена брана која задржава реку Урал.

Пробој који је приморао евакуацију догодио се у близини старог дела града јужно од реке.
Раније током дана откривена су два цурења на брани у источном делу града. Екипе за одржавање су послате да санирају штету. Локалне власти су такође упозориле становнике да покупе своја документа и основне ствари и крену у центре за привремени смештај.

Последњих дана регион има обилне кише и поплаве. Водостај реке Урал код Орска био је скоро метар већи од нормалног. Због пораста воде затворено је преко 100 путева и 47 мостова.

Локалне власти су за поплаву окривиле комбинацију фактора, укључујући нагли пораст температуре због које се топи снег са планина Урала. Излив из Ириклинског резервоара, који је служио за контролу реке, наводно је оборио све рекорде од 2.150 кубних метара у секунди - док још увек није довољан да се носи са дотоком од 2.533 кубних метара у секунди.

Од петка, око 1.100 стамбених зграда и 3.734 индивидуалне куће у 57 насеља у 23 општине погођено је поплавама, а евакуисано је 1.663 људи, укључујући 421 дете.

Руско Министарство за ванредне ситуације послало је два авиона са специјалном опремом и више од 100 људи у Орск да помогну у ублажавању претње. Међу опремом је било 20 чамаца и пумпа која је могла да испумпа до 350 литара воде у секунди.

Орск је други по величини град у региону, који се налази у близини руске границе са Казахстаном. Основан 1735. године, град је првобитно носио назив Оренбург.

ГРМИ ФАБ-1500 ПА КОПНЕНЕ СНАГЕ: Руска армија их разноси у комаде и то дословно

Извор: Информер.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА