Најновије

Даница Грујичић на излазним вратима Владе: Главна кандидаткиња за министарку већ обавља високу функцију

“Бројимо ситно” до састава нове Владе Србије, а за место у фотељи Министарства здравља, наћи ће се, према незваничним информацијама Нова.рс, као главна кандидаткиња Сања Радојевић Шкодрић, директорка Републичког фонда за здравствено осигурање и чланица Председништва СНС. За место на челу српске медицине увек се говорило да је “врућ кромпир”, због здравственог система који у нашој земљи пропада деценијама уназад, а који ни, највероватније одлазећа, министарка Даница Грујичић, није могла да постави на ноге.

У медицинским, али и политичким круговима, недељама се провлачи име директорке РФЗО, као наследнице Данице Грујичић. Осим Радојевић Шкодрић, у игри су и друга имена, а оно које се често чује, нам је и више него познато, односи се на бившег министра Златибора Лончара, који, изгледа, још није преболео “свргавање” са старе и омиљене му функције.
“Дана одлази и то је сигурно! Још се не зна тачно ко стиже на њено место, али по свему судећи фотеља је резервисана за Сању Радојевић Шкодрић, која се показала као врло способна. Као руководилац Фонда успела је да уведе бројне промене, обезбеди финансије за лечење, иновативне лекове и место у Влади ће највероватније припасти њој”, каже извор Нова.рс из министарства.

Способна и сналажљива

Лекари каже да не би били изненађени овим избором.

“Професорку Радојевић Шкодрић професионално познајем дуже време и имам о њој високо мишљење. Сматрам да је дорасла послу министарке у сваком смислу. Радила је на челу Фонда успешно дуги низ година, способна је и сналажљива, такође изузетан стручњак и човек”, каже за Нова.рс др Горица Ђокић, председница Синдиката лекара и фармацеута Србије.


Од сарадника блиских Радојевић Шкодрић, сазнајемо да је у питању особа која је изнад свега професионална и не одступа од зацртаних циљева.

“Она је борац и учиниће све да дође до циља. У оквиру Фонда имала је бројне планове и амбициозне подухвате и готово сви су реализовани захваљујући њеним контактима, способној и организованој сарадњи са људима из света политике, фармације, медицине, али и економије и финансија. Не да на себе, строга је, али вредна и озбиљна у послу”, каже саговорник Нова.рс из Фонда, који је замолио да остане анониман.

Наиме, одлазећа министарка Даница Грујичић, на ово челно место села је са бројним плановима, за које, нажалост, није имала подршку у Влади. Од октобра 2022. до данас, тешко је набројати све најављене пројекте и маштовите идеје министарке Грујичић, за препород и реформу здравственог система, од којих је већина остала на речима. Она је почетком ове године чак и признале бројне грешке управљања српским здравством, као и да за предложена решења углавном није наилазила на подршку.

Од добрих односа до захлађења

Најновији “испад” министарке и значајан показатељ њеног положаја у Влади, је незаинтересованост министра финансија Синише Малог за пројекте у здравству, који јој се, како је недавно навела, није јавио шест месеци на телефон, због чега је на чекању одобрење буџета за дигитализација здравственог система.
Питање је да ли би га Сања Радојевић Шкодрић чекала оволико или се овако важна питања не би решавала телефоном?

Извор: Нова.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА