Најновије

УНИШТИЛИ КОЛОНУ ТЕХНИКЕ И ЉУДСТВА: На удаљености од чак 30 километара - "Ураган" непогрешив! (ВИДЕО)

Током специјалне војне операције, артиљеријске јединице групе трупа Запад настављају да даноноћно извршавају ватрене задатке уништавања артиљеријских батерија, уништавања одбрамбених објеката, командних места и упоришта, уништавања ватреног оружја, наоружања и војне опреме ОСУ (Оружане снаге Украјине).
Име му је Ураган, а презиме Русија

Име му је Ураган, а презиме Русија

Вишецевни ракетни системи (МЛРС) „Ураган“ групе снага „Запад“ настављају да гађају положаје милитаната Оружаних снага Украјине, стоји у новом саопштењу МО РФ.

Екипе МЛРС-а су стално на дужности. Дан и ноћ. У пуној борбеној готовости. Нови задатак може стићи у било ком тренутку. И, чим се зачује команда, посаде Урагана напуштају заклон и брзо припремају борбено возило за паљбу.

Овога пута посада „Ураган“ тенковске дивизије Групе снага 1. гардијске тенковске армије Запад, изводећи ватрене задатке, уништила је колону непријатељске технике и бораца Оружаних снага Украјине на једном од стратешки важних праваца на удаљености од више од 30 километара.

Ваздушно извиђање помогло је у идентификацији мете: одозго је било могуће приметити систематска кретања група милитаната и војне опреме.

Велики домет и велика површина уништења Урагана омогућавају њихово коришћење за вођење ефикасног противбатеријске борбе и напад на позадинске положаје непријатеља, ометајући руте снабдевања украјинских милитаната, објашњава се у саопштењу.

Посаде борбених возила свакодневно добијају нове мете од виших командних и обавештајних официра. Када се то сазна, старији официр батерије бира тачно колико ће пројектила бити испаљено.

Утврђени рејони, артиљеријске батерије, центри везе, гомилање људства, непријатељска оклопна возила. „Урагани” су способни да гађају различите циљеве, како на првој линији фронта, тако и у дубини одбрамбене линије на удаљености до 40 километара.

На таквом домету лета потребно је узети у обзир не само путању, већ и временске прилике.

Вишецевни ракетни систем „Ураган“ (МЛРС) је пројектован за уништавање оклопних возила непријатељских моторизованих пешадијских и тенковских јединица у зонама концентрације и у покрету, уништавање контролних пунктова, комуникационих центара и објеката војно-индустријске инфраструктуре, складишта муниције и других циљева, стоји у саопштењу руског министарства одбране.

Погледајте објављени видео материјал:

Погледајте ОВДЕ борбена дејства тенкиста групе Север у Харковској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА