Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60% официра Генералштаба у рововима?! Са собом "понели" тајне информације

Украјинско руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

- Да се 60 посто Генералштаба пошаље у ровове, па то је још један популизам. Ово већ превазилази све оквире - рекао је Кривонос.
Према његовим речима, биће интересантно када се неко од тих официра нађе у заробљеништву.

- Надам се да сте свесни каквим информацијама и знањем владају официри Генералштаба? А ови их шаљу директно у прве ровове - рекао је генерал.

У заробљеништву тако вредни кадрови могу да открију информације које су изузетно осетљиве са становишта државне безбедности.
Боље би било да се смањи број министара и запослених у валидним органима у Украјини тако што ће они бити послати на фронт, а не да се жртвују кључна војна лица Генералштаба, оценио је Кривонос.

Бивши шеф чешке војне шпијунаже: Украјина ризикује да заврши веома лоше

Украјина треба што пре да започне мировне преговоре, написао је бивши шеф чешке војне обавештајне службе генерал Андор Шандор.

- Тренутна ситуација на фронту опомиње да, ако се оружани сукоб настави и не буде пронађено мирно решење, Украјина ризикује да заврши веома лоше.

Он је напоменуо је да је ситуација у украјинској војсци веома тешка и да то више нико, укључујући и њену команду, не крије.

Готово целом дужином фронта, који износи више од хиљаду километара, у току је бруталан сукоб исцрпљивања, а Руси на неким местима крећу у офанзиву и постижу тактичке успехе, указао је Шандор.

Муфтија Јусуфспахић: Србија и српски народ нису геноцидни, ја сам доказ

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА