Најновије

ВАЗДУШНА БИТКА НА НЕБУ ИЗНАД КУРАХОВСКОГ! Дрон 255. пука оборио хексакоптер Баба Јага

У најновијем сукобу између беспилотних летелица, дрон 255. пука „Црног“ из 20. дивизије успео је да обори непријатељски тешки хексакоптер-бомбардер типа „Баба Јага“ у правцу Кураховског. Ова ваздушна битка представља нови пример како дронови постају кључно средство противваздушне одбране.

Оператор вода беспилотних летелица 255. пука подигао је квадрокоптер у ваздух и уочио непријатељски хексакоптер „Баба Јага“, познат и као „Вампир“, који је летео према руским положајима са намером да баца бомбе. Наш храбри оператор брзо је реаговао, и употребом ВОГ граната напао је непријатељску летелицу, успешно је оборивши.

Овај догађај јасно показује важност и ефикасност беспилотних летелица у савременим војним операцијама. Дронови, који су раније били коришћени углавном за извиђање, сада преузимају активну улогу у одбрани и нападима, доприносећи значајној промени у тактици и стратегији савремене војске.

Стручњаци истичу да ће употреба дронова у борбеним дејствима наставити да расте, с обзиром на њихову способност да извршавају сложене мисије са високим степеном прецизности и минималним ризиком по животе војника. Операција обарања „Баба Јаге“ само је један од примера како ове напредне технологије могу да утичу на ток сукоба и обезбеде предност на бојном пољу.

И док се ова ваздушна битка завршила победом 255. пука, остаје да видимо како ће се даљи развој технологије и тактике дронова обликовати у будућности. Једно је сигурно - беспилотне летелице су сада незаобилазан део савремене војне сцене.

"Политико" о играма иза кулиса: Бајден тајно дао Украјини дозволу да удари унутар Русије оружјем САД

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА