Најновије

"Неталентовани Клуни би да прогони руске новинаре": Медведев објашњава како ће се то завршити

Напори Фонда америчког глумца Џорџа Клунија с циљем хапшења руских новинара осуђени су на пропаст, рекао је заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев.

„Неки неталентовани глумац по имену Џорџ Клуни одлучио је да употреби свој Фонд за прогон руских новинара широм света. Ипак, ти напори ће бити осуђени на пропаст: наши професионални новинари ће пронаћи њега првог. И спремни су да причају од ‘сумрака до свитања’ “, написао је Медведев на друштвеној мрежи „Икс“ алудирајући на истоимени Клунијев филм из 1996. године.

Претходно је директор за правна питања Фондације брачног пара Клуни Ана Неистат објавила да ће Фондација тражити издавање тајних налога за хапшење руских новинара у Европи.

Она је додала да такви налози још увек нису издати, као и да нису именовани новинари над којима је планирано кривично гоњење.

Пројекат такође разматра обраћања Међународном кривичном суду како би новинаре позвао на одговорност и истражио њихову умешаност у „подстицање на геноцид“. С тим у вези, напоменула је да би ово то правно компликован процес, за који су потребни докази.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков сматра суманутом намеру Фондације брачног пара Клуни да тражи хапшење руских новинара у иностранству, док портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова истиче да се ради о политички мотивисаној хајци.

УБИЈЕН, УХАПШЕН ИЛИ НЕГДЕ ПИЈЕ? Где је нестао Залужни

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА