Најновије

РАМА НЕ ПОПУШТА: Посетио Приштину - одбио сусрет са Куртијем

Тензије...

Премијер Албаније Еди Рама, који борави данас у Приштини, одбио је да се састане са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.

То је речено у Куртијевом кабинету порталу "Репортери" уз коментар да се на основу дневног реда чини да се Рама састаје са онима за које сматра да је потребно да усклади односе.

Наведено је и да су привремене институције позвале Раму да 12. јуна присуствује једном догађају, али да им је речено да није могуће да он буде присутан.

"На основу досадашњег дневног реда, чини се да се у Приштини премијер Албаније Рама састаје са онима са којима сматра да треба да усклади своје односе. С друге стране, премијер Курти позвао је премијера Раму на активности поводом обележавања 25. годишњице ослобођења 'Косова' 12. јуна, а Рамин кабинет нас је обавестио да неће моћи да буде присутан", рекао је портпарол тзв. владе Перпарим Кријезиу.

Рама се данас у Приштини састао са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи.

То није први пут да се Рама и Курти нису састали - претходно се дешавало да или Курти то не жели или да га Рама игнорише на скуповима, а последњи пут то се догодило на самиту ЕУ и Западног Балкана у Котору када је Рама игнорисао Куртија, а у једном тренутку чак и одбио да устане да би се руковао са њим.

Прочитајте ОВДЕ о посети Тонија Блера привременим властима у Приштини 

Извор: Танјуг 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА