Најновије

БАСТАЋ ИДЕ СА СНС НА СТАРОМ ГРАДУ? Како ствари стоје то ће бити нова коалиција

Бивши председник општине Стари град Марко Баcтаћ изјавио је да не треба журити са формирањем нове власти у овој београдској општини, већ сачекати да се формира скупштина града, јер би у супротном, како тврди, могло да дође до озбиљног ремећења политичке ситуације.

Бастаћ је навео да уколико се сада формира власт, СНС и СПС би могли, због неусаглашености са градском скупштином, да блокирају рад општине Стари град.

"Поштујемо изборну вољу грађана, али сматрамо да не би требало сада журити са формирањем власти на општини Стари град док се не заврши процес формирања нове градске власти. У супротном, могли бисмо ући у озбиљну политичку кризу", рекао је Бастаћ новинарима испред општине Стари град.

Он је истакао да ће Странка слободе и правде (ССП), чији је члан, наставити да се бори за интересе грађана и да ће у наредном периоду активно радити на реализацији програма који су представили у кампањи.

"Позивамо све политичке актере на дијалог и сарадњу како бисмо заједно решили проблеме са којима се суочавамо. Само тако можемо да обезбедимо стабилност и напредак наше општине", поручио је Бастаћ.

Подсетимо, на изборима одржаним 21. маја, опозиционе странке су оствариле значајан успех у општини Стари град, док је владајућа коалиција предвођена СНС-ом изгубила већину. Међутим, формирање нове власти је одложено због сложених преговора и усаглашавања међу политичким актерима.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА