Најновије

ШОЛЦ ШАЉЕ ОПАСНУ ПОРУКУ: Бранићемо сваки педаљ НАТО територије!

Недавни потез НАТО да ојача источни крак усмерен је ка одвраћању Русије, рекао је данас немачки канцелар Олаф Шолц, додајући да се тиме Москви ставља до знања да ће Алијанса бити спремна да се брани, ако је неопходно, наводи Ројтерс.
Шолц

Шолц

Говорећи на Источно-немачком економском форуму, којем је присуствовала литванска премијерка Ингрида Симонтје, Шолц је рекао да је Немачка одиграла кључну улогу у присуству НАТО на граници са Русијом на Балтику.

"Претња од Русије ће се наставити, а ми и наши савезници смо решили прошле године да распоредимо додатне јединице у балтичке државе и да тамо трајно поставимо читаву бригаду. Овим показујемо Русији да смо спремни да бранимо сваки педаљ територије земаља НАТО од евентуалног напада", поручио је Шолц.

Подсећамо, Немачка је дозволила Украјини да користи испоручено оружје за гађање циљева на територији Русије.

Портпарол немачке владе рекао je да је то у складу са међународним правом, и да Украјина има право да се брани од ових напада.

"У том циљу, она такође може у ту сврху да користи оружје које је испоручено, и из Немачке, у складу са својим међународним правним обавезама", рекао је  портпарол владе Штефан Хебестрајт.

Претходно су САД одобриле употребу америчког оружја за циљеве у Русији у ограниченој мери. Ово се односи само на контраударе у одбрани града Харкова на истоку Украјине, пренели су амерички медији.

Погледајте ОВДЕ физички обрачун Лазовића са активистима СНС-а у центру Београда

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА