Најновије

ВЛАДИМИР БАСЕНКОВ: Запад желео да разбије Русију, а сам се - разбио о Русију

Конфликт Русије и Украјине могао је бити давно завршен да не постоји хибридно учешће у сукоб држава колективног Запада.

Против званичне Москве уводе санкције, Кијеву дају наоружање и стране плаћенике, а и учествују у операцијама диверзантског карактера. Помоћ кијеском режиму, људи у Русији доживљавају као покушај западних политичких елита да максимално ослабе РФ због њене самосталне спољне и унутрашње политике.

Запад на челу са САД покушава да очува своју хегемонију у свету.

На Западу санкције према Русији сматрају ефикасним инструментом утицања на друштво. А ефекат им је дијаметрално супротан: с једне стране, Русији успева да избегне последице санкција и чак повећа БДП, а са друге стране, санкциона агресија с правом изазива негативну реакцију друштва.

Нестанак велике количине западне робе и средстава за производњу дао је Русима велику мотивацију за сопствени развој и проналажење нових тржишта. Осим тога, прекид односа са Западом омогућио је да Русија крене у ослобађање од велике концентрације прозападних либерала у власти, бизнису, култури и образовању.

Још тачније, санкције су постале својеврсни катализатор јачања суверенитета Русије.

Истовремено, руско друштво јасно види двоструке стандарде које западна пропаганда користи за блаћење Русије и покушаје да се она изолује на међународној арени. Ипак, време након почетка СВО већ је показало да је постигнут супротан ефекат: Русија се сигурно може сматрати центром наде у свету.

Све конзервативне снаге на планети гледају на Русију са одушевљењем, очекујући одлучан ударац против западних окупационих снага.

Тзв. Запад је значајна мањина како по броју држава тако и по броју становника - у поређењу са осталим државама у свету. А БРИКС, који јача и који је све популарнији, поседује тржиште за пласман робе које је највеће на планети.

За Србију не би било лоше да размотри сарадњу са БРИКС-ом и самом Русијом (о чему се регуларно чују позиви у самом српском друштву). Западне организације не доприносе развоју Српског света већ га лукаво колонизују и уништавају, обећавајући економско благостање.

Гласање у ОУН о наводном геноциду у Сребреници такође је дискредитовало саму међународну организацију и западне савезнике на челу са САД, које перманентно мењају међународно право неким проивољно створеним «правилима».

Русија уопште није заинтересовања за ескалацију сукоба са Западом који јој у силној злоби преко својих лидера прети отвореним ратом.

Истина, ни саме западне земље то не желе због пада привредне активности у САД и ЕУ који је изазван стављањем привреде на «ратни колосек» због помоћу Украјини.

Рат «до последњег Украјинца» може постати рат «до последњег Европејца и Американца» у буквалном смислу те речи са тужним финалом по државе Запада.

Погледајте ОВДЕ бруталне физичке обрачуне активиста СНС-а и опозиције

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА