Најновије

ИСТРАЖНИ КОМИТЕТ РУСИЈЕ: У Украјини постоји Интернационална легија страних плаћеника

У саопштењу се упозорава се да Украјина користи своја дипломатска представништва у иностранству и интернет ресурсе за регрутовање страних плаћеника.

Истражни комитет Русије поседује непобитне доказе да на територији Украјине постоји и делује Интернационална легија територијалне одбране Украјине, у којој се боре странци, пише ТАСС.

Према подацима добијеним директно из Истражног комитета, до сада је 714 странаца оптужено да се борило на страни Украјине, а 422 особе стављене су на међународну потерницу. 

"Војно-политичко руководство Украјине направило је информационе ресурсе на интернету за такве особе (плаћенике), а такође је организовало рад украјинских дипломатских мисија у иностранству које имају за циљ регрутовање плаћеника. О томе како функционише шема регрутовања посведочио је и приведени грузијски плаћеник Мамука Гацерелија, који је објаснио да је прве информације добио у амбасади Украјине у Грузији.

Плаћеник из Колумбије Мигел Анхел Монтила рекао је да је на интернету пронашао информације о легији, а да је затим преко месинџера добио потребна упутства и отишао за Украјину. Када је дошао у зону у којој се воде борбе, након само пет дана обуке пуцања, украјинска страна га је послала да чува један објекат, када је и ушао у борбу са руском војском и убрзо се предао", наводи се у саопштењу ИК Русије.

Шта значи порука из Вашингтона? Косово испуњава само један услов за...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА