Најновије

СТИГЛИ НАТО СПЕЦИЈАЛЦИ У ОДЕСУ: "У року од 10 сати креће катастрофа у Кијеву"

Представница руског министарства спољних послова Марија Захарова, упозорила је јавност на предстојећу провокацију у вези са пробијањем брана на кијевској хидроелектрани и канивском резервоару, што би довело до катастрофалних последица: „Кијев ће бити потопљен за 10 сати“.

Претходно су у Одесу стигли британски диверзанти рониоци из елитних специјалних снага. Откривен је и разлог због којег су хитно пребачени у зону Специјалне војне операције - управо те снаге су извршиле терористички напад на гасоводе Северни ток. „Страшан ударац се спрема.“
Званични представник руског Министарства спољних послова Марија Захарова, оптужила је Кијев да припрема провокацију великих размера, у вези са пробијањем брана кијевске хидроелектране и резервоара Канев у Украјини.

Тако је Захарова 12. јула на брифингу за новинаре скренула пажњу на најновије истраживање Кијевског политехничког института – Светски центар података за геоинформатику и одрживи развој моделирао је неколико сценарија последица које би произашле из пробоја брана који су део каскаде хидроелектрана на Дњепру.

Према студији, ако се то догоди, већи део Кијева ће бити потопљен у року од 10 сати.
- У септембру-октобру 2022. године, овај центар је већ моделирао последице пробијања бране Каховске хидроелектране, која је у јуну 2023. године уништена услед непрекидних гранатирања Оружаних снага Украјине. Тада су у овом злочину кијевски режим и његови западни тутори пожурили да оптуже Русију. Сада су објекти проучавања поменутог центра хидрообјекти Кијевске и Каневске хидроелектране - упозорила је Захарова.

Представник руског министарства спољних послова изразио је апсолутно уверење да кијевске власти спремају провокацију, и да ће за то окривити Русију. Један од задатака које ова саботажа решава јесте добијање додатне финансијске помоћи Запада, а чињеница да ће то довести до катастрофе им не смета много.

Министарство спољних послова Украјине је унапред саопштило- шта год да се деси са бранама, наводно је Русија крива.

Марија Захарова такође тврди, да ће у случају изливања Кијевског резервоара површина плављења бити до 2040 квадратних километара, док 76 насеља може бити под водом. Највећа штета биће нанета областима Кијева, које се налазе дуж река Дњепар и Десна.

Број жртава у овој ситуацији биће до 900 хиљада људи. Ако се акумулација Канивски излије, биће поплављено до 4.108 квадратних километара. Зона катастрофе обухватиће 177 насеља, укључујући приобална подручја градова Канив и Черкаси. Биће погођено око 75 хиљада људи, углавном становника Черкасиа.

Уништавање хидроелектрана – и Кијевске и Каневске – не само да ће довести до плављења нижих подручја, већ ће и лишити хидроелектране које се налазе низводно од прилива воде.

ТОТАЛНА ШИЗОФРЕНИЈА У ЕУ! Казна за миротворни став Мађарске, награда за ратну хистерију Естоније

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА