Најновије

АМЕРИКАНЦИ ДОТАКЛИ ДНО ВОЈНОГ АРСЕНАЛА: Вашингтон у паници због заостајања за Кином и Русијом!

Америчко ваздухопловство планира да изгради најмање 100 типа Б-21 "Рајдер" авиона, стручњаци тврде да је овај број недовољан с обзиром на тренутне глобалне тензије са Кином, Русијом и Ираном.

Стручњак Маја Карлин наглашава да 100 Б-21 не може ефикасно да покрије више попришта операција истовремено.
Са најмање 300 Б-21, САД би могле боље да распореде и одврате потенцијалне сукобе у Европи, на Блиском истоку и на Индо-Пацифику.

Међутим, проблеми унутар америчке одбрамбене индустријске базе могу ометати производњу и распоређивање довољног броја Б-21, што представља значајан ризик по националну безбедност.

Свет муче три велика сукоба. Ту је текући руско-украјински рат у Европи, иранско-израелски проки рат на Блиском истоку и растуће тензије између Кине и њених суседа, посебно Тајвана, у Индо-Пацифику. Други потенцијални сукоби тињају – не заборавите могућност да би Венецуела ускоро могла да изврши инвазију на суседну Гвајану, дестабилизујући ионако крхко двориште Сједињених Држава.
У случају рата великих сила између Сједињених Држава и Русије или Кине – ратова који би се водили у регионима тих земаља – како би се Б-21 могао понашати у спорном окружењу у којем су ствари попут допуњавања горива из авиона танкера, угрожавајуће, јер би летелице могле бити уништене.

Са најмање 300 Б-21, Сједињене Државе могу распоредити авионе у сваки од ових региона и имати их на лицу места, спремне да се полете, након пада прве противничке бомбе.

Штавише, ако амерички ривали знају да Сједињене Државе поседују 300 или више ових птица, могли би да буду одвраћани од покретања било каквих сукоба.

Америчка војна индустрија у хаосу!

Америчка одбрамбена бирократија сусреће са склеротичном одбрамбеном индустријском базом земље да би дала заиста ужасан резултат: Б-21 је следећи главни амерички бомбардер.

И неће их бити довољно.

Америка се високо ослања на своје наслеђе као велика војна сила, али у стварности је сила у опадању која ће бити потиснута од стране далеко динамичнијих ривала у успону спремних да агресивно оспоре њену власт у светском систему.

Бројни војни аналитичар су овај феномен окарактерисали као "терминалну болест" америчке војне индустрије.

ЧЕТИРИ РБК БОМБЕ ПРАВО НА УКРАЈИНСКЕ ВОЈНИКЕ: Све је летело у ваздух у секунди (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА