Најновије

ХАМАС НАКОН ХАНИЈЕВОГ УБИСТВА: Водићемо рат за ослобођење Јерусалима

Портпарол палестинске групе истакао је да убице њиховог лидера неће постићи своје циљеве.

Хамас ће водити отворени рат за ослобођење Јерусалима за шта је спреман да плати цену, изјавио је портпарол палестинске групе Саму Аби Зухри, након убиства лидера Исмаила Ханијеа у Техерану.

Абу Зухри је Ханијеово убиство описао као "озбиљну ескалацију" и истакао да починиоци неће постићи своје циљеве, пренео је Ројтерс, док је "Тајмс оф Израел" објавио да је Абу Зухри рекао да је Хамас довољно јак да превлада смрт било ког од својих лидера.

"Разматрамо опцију отвореног рата да ослободимо Јерусалим и спремни смо да платимо сваку цену", додао је он.

У саопштењу Хамаса се наводи да је Ханије убијен у "издајничком ционистичком нападу" на његову резиденцију у Техерану, јавља "Ал Џазира".

Иранска Револуционарна гарда саопштила је јутрос да су Ханије и његов телохранитељ убијени у Техерану, где је лидер Хамаса присуствовао инаугурацији иранског председника Масуда Пезешкијана. Нико није преузео одговорност, али се сумња да иза убиства стоји Израел, који је претходно обећао да ће убити вође Хамаса због напада те групе 7. октобра, наводи АП.

Израел није издао саопштење поводом убиства, што је често случај када се ради о атентатима које изврши израелска обавештајна агенција Мосад, наводи америчка агенција. 

ХИТАН АПЕЛ МСП СРБИЈЕ: Не путујте у Либан, ако сте тамо - напустите земљу

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА