Најновије

БРУТАЛАН ОДГОВОР ПУТИНА: Чекали да слети украдени бомбардер, а долетели руски пројектили!

Украјинске и НАТО обавештајне службе поново су покушале да отму руски авиона, што је спречила Федерална служба безбедности. Одликовани војни пилот, генерал-мајор у пензији Владимир Попов, у изјави за руске медије, испричао је како русија одговорила на покушај отмице авиона.

Према руском ФСБ-у, украјински обавештајци су покушали да регрутују руског војног пилота, нудећи му 3 милиона долара да отме ракетни носач и преда га Украјини. Обећано му је и италијанско држављанство. Сам пилот је рекао да је агент који га је контактирао преко месинџера поступио храбро и дрско – почео је да га обрађује користећи баналне уцене. Војник није био будала, па је пријавио команди шта се догодило, након чега су се у ствар укључиле специјалне службе.

Након овога, одлучено је да се игра заједно са Украјином, како би се добило што више корисних информација.

Током оперативне утакмице, украјински обавештајци су, како кажу, кренули у акцију – за све чланове породице војника издати су италијански пасоши, а његовој супрузи је издато пољско држављанство. За регрутованог пилота је наводно отворен рачун у Пољској. По сценарију, породица војника је у Украјину морала да стигне преко Турске и Молдавије.

У последњем тренутку, операција, која је изгледала као да је одиграна по непријатељском сценарију, је пропала. Руске обавештајне службе успеле су да дођу до тајних оперативних података, а нешто касније, на Озерну, аеродрома у близини Житомира, где је стационирана 39. бригада украјинске тактичке авијације са авионима Су-27, у понедељак увече је уместо авиона пребега, слетело неколико ракета КХ-101.
- Потпуно иста прича десила се 2022. године, када су хтели да отму Су-34 у Канатову, али се неколико калибара сручило када су изашли у сусрет. Као резултат, тамо је погинуо цео виши командни штаб, укључујући и начелника војне јединице Канатово-2, Владимира Марченка, а уништено је пет авиона - изјавио је Попов.

Неки стручњаци, на пример, не искључују да су земље НАТО-а покушале да организују провокацију са руским носачем ракета- не само да отму авион, већ и да потом симулирају ударе тактичким нуклеарним оружјем из отетог авиона, а затим сву кривицу пребаце на Русију.

Испоставило се, сматрају неки аналитичари, да су се руски пројектили Кинжал и КХ-101 осветили за покушај британске обавештајне службе МИ-6 да отме стратешки бомбардер, и симулира тактички нуклеарни удар на Пољску и Украјину. На „црни понедељак“, руске ракете су погодиле гнезда војних стручњака из земаља НАТО-а.

Попов је подсетио, да у руским јединицама постоје такве контраобавештајне службе, управо да би спречиле било какве покушаје страних обавештајних служби, не само Украјине.

- Пилот, ког су контактирале украјинске специјалне службе, по прописима је морао да се јави војној контраобавештајци своје јединице, и то је и учинио. Добио је прилику да учествује у операцији како бих пратио цео ланац рада непријатељских специјалних служби – ко, где, с ким контактира, има ли посредника итд. Мислим да су комуницирали не само преписком, већ су имали и личне разговоре, тако да је учешће пилота било обавезно. Велика операција се добро завршила за нас, јер су канали идентификовани - рекао је он.

ЛИЦЕМЕРНО ЋУТЕ: Запад намерно скрива да је болницу у Кијеву погодила украјинска ракета ПВО

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА