Најновије

РУСИ ПРЖИЛИ ПО ФРОНТУ! Амерички понос унакажен и разваљен у потпуности

Пре два дана на руским телеграм каналима специјализованим за војне теме, објављен је видео снимак на ком се изблиза може видети још један уништени тенк М1А1СА "абрамс" америчке производње, који је ради повећања заштите опремљен совјетским експлозивно-реактивним оклопом "контакт 1".

Претпоставља се да је реч о оклопњаку уништеном још 10. августа, ког је погодило неколико ФПВ дронова у подручју између села Николајевка и Новожелано у ДНР, на Покровском правцу. Такође, 22. aвгуста појавиле су се информације да је један од "абрамса" уништен и у Курској области, а многи медији, попут часописа "Милитари воч", су снимак уништеног тенка из ДНР протумачили као потврду за то.

Ипак, треба нагласити за сада не постоји доказ да је један од америчких тенкова уништен и у Курској области, будући да се 47. механизована бригада украјинске војске, која располаже "абрамсима", тренутно бори на Покровском правцу.

Оно што је интересантно у писању поменутог америчког часописа, јесте тврдња да је до сада уништено 20 од 31 испорученог "абрамса", те да су сви губици забележени у последњих шест месеци. Подсећања ради, први амерички тенк у Украјини уништен је 26. фебруара.

Иако часопис не наводи извор за овај број, на сајту "Лост армор" који се бави СВО и губицима украјинске војске, постоје фотографије и снимци који потврђују уништавање и онеспособљавање укупно 14 америчких тенкова.

Стога се може претпоставити да је у оперативном стању остао веома мали број "абрамса", будући да се део њих свакако мора чувати у резерви ради поправке оштећених и резервних делова.

"Милитари воч" подсећа и да су "украјински војници у интервјуима за западне медије истакли своје незадовољство 'абрамсима', наводећи техничке проблеме, рањивост њихових електронских компоненти на кондензацију, као и рањивост на руску ватру".

Наводи се и да док Украјина може очекивати замену за уништене "леопарде" из европских земаља, највероватније Шпаније, тренутно нема индиција да ће САД правити додатне испоруке тенкова "абрамс".

ПРОБИЈЕНА УКРАЈИНСКА ЛИНИЈА ОДБРАНЕ: Руси "крстаре" Новогродовком

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА