Најновије

Канцеларија за КиМ: Хапшење Срба у Пасјану под лажним оптужбама по налогу Куртија

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да је, по директном налогу Аљбина Куртија, јутрос у Косовском Поморављу, у селу Пасјане ухапшено четворо Срба под лажним оптужбама за наводне ратне злочине, иако је реч о људима који, како се наводи, годинама мирно, без икаквих проблема живе на свом кућном прагу.

„Према речима очевидаца и њихових породица, РОСУ полиција је приликом хапшења код себе имала спискове Срба, а није показала никакве налоге за претрес, што јасно говори да су приведени арбитрарно, по политичком кључу на основу тајних спискова“, саопштила је Канцеларија за КиМ

Како наводи Канцеларија, јутрошњим упадима у куће српских домаћина, албански полицајци вршили су преметачину, разбијали врата, ударали и малтретирали старије људе у присуству њихове деце и унучади.

У саопштењу се наводи да су ухапшени Драган Ничић, Слободан Јевтић, Драган Цветковић и Милош Шошић.

За све ухапшене одмах је обезбеђена бесплатна правна помоћ.

„Слободан Јевтић био је ослобођен служења војног рока због слабог вида, а приликом његовог хапшења маљем су разбијена улазна врата. Драган Цветковић је 90 одсто инвалид ког су својевремено ранили Албанци и отац је локалног свештеника, Драган Ничић наставник је у пензији, а Милош Шошић, први припадник КПС у Косовском Поморављу, што значи да је још пре 20 година морао да прође све безбедносне провере“, прецизира се у саопштењу.
Канцеларија за КиМ истиче да „дежурни србомрзац Курти наставља да спроводи терор над српским народом и северно и јужно од Ибра и то је једино што зна да чини“.

„Јасно је да новим хапшењима у Пасјану антисрпски режим из Приштине жели да доведе до ескалације ситуације на терену и да живот Срба на Косову и Метохији учини неподношљивим, а поново се на удару нашло и Косовско Поморавље, средина у којој живи највећи број Срба“, наводи Канцеларија.

Канцеларија је саопштила да је „очигледно да приштински режим неоснованим хапшењима и нападима на све српско улази у предизборну кампању, јер ништа осим патолошке србомржње нема да понуди, осим притисака и прогона у свим српским срединама са једним јединим циљем који подразумева исељавање Срба са Косова и Метохије“.

„Поставља се питање како међународном фактору и мисијама није јасно да на простору КиМ не постоји никаква владавина права, да се Срби хапсе према Куртијевим тајним списковима, према којима је крив свако ко је Србин и да се сходно томе врше монтирани процеси под лажним оптужбама с циљем коначног етничког чишћења Срба!“, наводи Канцеларија за КиМ.

НОВА ЗАСТРАШИВАЊА СРБА! Четворица ухапшена на Космету за наводне ратне злочине

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА