Најновије

ВУЧЕВИЋ: Курти иде на Србе дугим цевима, захтевам хитну реакцију међународне заједнице

Припадници специјалне јединице такозване Косовске полиције упали су данас после подне у зграде Привремених органа у четири српске општине на северу - Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.

Премијер Србије Милош Вучевић најоштрије је осудио упад припадника специјалне јединице такозване косовске полиције на север Косова и Метохије и захтева хитну и најоштрију реакцију међународне заједнице.

"Да је све ово време, од када Куртијев режим иде на Србе дугим цевима, било другачијих реакција осим прећуткивања и игнорисања насиља и криминализације севера Косова и Метохије од стране Аљбина Куртија, можда данас не би гледали слике овог ужасног насиља. Очигледно је да је Курти кренуо у остварење свог плана, а то је да протера и угаси све што је српско, па тако и српске институције на Косову и Метохији", каже Вучевић.

Индикативно је да је свој последњи обрачун са Србима Аљбин Курти наредио одмах након завршетка дводневне посете Србији председника Француске Емануела Макрона, указује он.

"Србија је јасно послала поруку да се чврсто залаже за мир и стабилност у региону, али неће дозволити насиље и погром над њеним народом. За ескалацију насиља на Косову и Метохији крива је искључиво једна страна - режим Аљбина Куртија, и то је данас поново показао. Срби живе под његовим терором, и то под хитно мора да се прекине", рекао је Вучевић.

Припадници специјалне јединице такозване Косовске полиције упали су данас после подне у зграде Привремених органа у четири српске општине на северу - Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.

ХАОС НА СЕВЕРУ КОСМЕТА: Куртијеви специјалци провалили у зграде општина

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА