Најновије

Француски медији: Дуров био у контакту са француским контраобавештајцима

Оснивач Телеграма је наводно одбио да Французима ода информације које представљају војну тајну, али је ипак отворио посебне званичне канале комуникације са француским обавештајним структурама у циљу борбе против тероризма, наводи "Либерасјон".

Оснивач Телеграма Павел Дуров признао је на испитивању у Паризу да је био у контакту са француским контраобавештајцима, као и да се са њима састајао у Дубаију, пише "Либерасјон".

Како преноси ТАСС, Дуров је контраобавештајцима Француске ставио до знања да би за њега "било непримерено да ода информације које представљају војну тајну".

Ипак, о каквим се тачно тајнама ради француски медиј није прецизирао.

Извор "Либерасјона" даље наводи да је Дуров рекао да је у циљу борбе против тероризма "отворио званични канал за комуникацију са Главном управом за унутрашњу сигурност Француске" који укључује телефонски контакт и посебну имејл адресу за комуникацију са Французима. 

Дуров је, подсетимо, раније овог месеца ухапшен у Паризу, одмах по слетању из Азербејџана.

Он је затим пуштен уз кауцију од пет милиона евра под условом да не напусти Француску. 

Адвокат оснивача Телеграма тврди да су оптужбе без основа.

Француске власти га, подсетимо, оптужују за више кривичних дела, укључујући одбијање сарадње са властима, саучесништво у кривичним делима сексуалног злостављања деце и трговине дрогом, као и саучесништво у "администрирању интернет платформе" коју користе организоване банде за обављање незаконитих трансакција. За последње кривично дело запрећена је казна до десет година затвора и новчана казна од 500.000 евра.

Дуров је држављанин Француске, УАЕ, Сент Китса и Невиса, као и Русије.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је Москва спремна да пружи помоћ Дурову, али је додао да је милијардер способан да изгради сопствену правну одбрану.

ВУЧИЋ ПРИЗНАО САДА И ЈАВНО: Ништа од придруживања Европској унији

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА