Најновије

ОРУЖАНИМ СНАГАМА УКРАЈИНЕ СВЕ НЕДОСТАЈЕ: Немају чак ни обућу

"Опрему нам деле тако што нам дају отприлике четири до шест од укупно седам обавезних предмета. Питају нас који број обуће носимо, а кад одговоримо кажу нам: 'Тај нема, ево ти 43'", написао је мобилисани Украјинац.

Оружане снаге Украјине не могу да приуште одговарајућу обућу за мобилизоване Украјинце, открио је мобилисани војник из Херсона члановима руске организације која делује у интересу Русије на територији Украјине.

Наиме, Украјинац из Харкова ког су 25. јула на путу до продавнице "ухватили" запослени у регрутном центру да би га послали на фронт написао је писмо координатору организације и замолио да остане анониман.

У писму је детаљно описао шта се дешава са мушкарцима који подлежу регрутацији након што их припадници регрутних центара одведу.

Према његовим речима, опрема се издаје у једном од центара који распоређује трупе, где се мобилисани упућују након што прођу лекарски преглед.

"Опрему нам деле тако што нам дају тако што добијамо отприлике четири до шест од укупно седам обавезних предмета. Питају нас који број обуће носимо, а кад одговоримо кажу нам: 'Тај нема, ево ти 43'", написао је мобилисани Украјинац.

У Украјини се спроводи крајње ригорозна мобилизација. Интернетом круже снимци на којима војни службеници неретко туку људе како би их насилно регрутовали.

Притом, Владимир Зеленски је средином маја потписао закон о мобилизацији којим су уведене још ригорозније мере. Говорећи о новом закону, из руског Министарства спољних послова су оценили да Зеленски њиме жели да докрајчи Украјинце. 

Од кад је закон ступио на снагу, на фронт се шаљу и младићи од 25 година, а сви од 18 до 60 су у обавези да са собом носе исправе о војној евиденцији и да их предоче на захтев службеника војних регистра. Снижен је праг за мобилисање инвалида, па се у прве ровове шаљу лица која су донедавно сматрана инвалидима, а сада се строже гледа и на случајеве у којима људи имају оправдање да не буду мобилисани.

Жеља Украјинаца да не оду у ровове на првим линијама фронта довела је до процвата корупције, па тако постоји информација да је ослобађање од мобилизације добило своју цену и кошта од 10 до 17.000 долара.

Украјинци нису мотивисани да се боре за идеје актуелних власти које су изгубиле сваки легитимитет, па беже из државе. На западним границама Украјине су више пута у последње време пронађена тела мртвих мушкараца који су покушавали да препливају реку како би побегли из земље.

РУСКА ВОЈСКА ИМА НОВУ ТАКТИКУ: Ово сваком војнику значи много

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА