Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПРВИ ПУТ ПРИЗНАО! Циљ Курске области је био добар, операција је доживела велики неуспех

Циљ операције у Курској области био је да одвуче руске снаге из Донбаса, али је операција доживела неуспех, признао је украјински председник Володимир Зеленски у интервјуу за CNN. Он је изнео неколико важних изјава:

Операција под Курском: Зеленски је истакао да је "идеја била преместити део руских снага у Курску област," називајући то исправним потезом, али је признао да је била ризична. Иако није директно признао неуспех, рекао је да су били свесни ризика.

Недостатак наоружања: Зеленски је говорио о споријим испорукама оружја са Запада, што је спречило Украјину да наоружа чак 4 од планираних 14 бригада. Он је навео да Русија има предност у артиљерији са односом 12 према 1, док је Украјина недавно тврдила да је однос 2,5 према 1, што је довело до конфузије у званичним изјавама.

Ударци на енергетске објекте: Према Зеленском, Русија користи око 4.000 авиобомби месечно само на истоку Украјине, што је резултирало уништавањем 80% украјинске енергетске инфраструктуре. Он је затражио одобрење за ударе на руске аеродроме помоћу далекометних ракета, иако за сада Запад није дао такву дозволу.

План победе: Зеленски је најавио план који ће бити представљен председнику Бајдену, састављен од пет тачака. Четири тачке се односе на безбедност, геополитичку позицију Украјине, војну подршку и слободу у коришћењу ресурса, док је пета тачка резервисана за период након рата.

Зеленски је такође предложио да једна од стратегија буде отежавање живота унутар Русије, што би, према његовом мишљењу, могло натерати Путина на преговоре.

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Због нове руске тактике до зиме Украјина може да капитулира

Извор: Правда.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА