Најновије

ПУТИН О ЖЕНАМА: Нови прогресивни свет немогућ без жена!

Човечанство се данас суочава са озбиљним изазовима који могу бити решени само заједничким напорима, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин на пленарној седници Евроазијског женског форума којем присуствују представнице 126 земаља. 
Путин

Путин

Он је истакао да постоји велика потреба за формирањем "новог, прогресивног" света и додао да он не може бити достигнут без жена.

"Данас у овој просторији, где су се окупиле жене лидери из целог света, не могу а да не поменем огроман допринос грађанки Русије у реализацији наших националних развојних циљева. Често управо оне предњаче у реализацији пројеката који су од одлучујућег значаја за побољшање квалитета и стандарда живота наших грађана, за подршку породици, заштиту њених интереса и уопште наших традиционалних вредности", рекао је Путин.

"Желео бих да искористим ову прилику да захвалим свим женама Русије на њиховом раду за добробит друштва, за њихову невероватну стваралачку енергију", додао је руски лидер.

Путин је напоменуо да данас у Русији има шест милиона жена које имају свој бизнис. Само током прошле године, њихов број је, како је открио, порастао за трећину. 

"Наша државна политика заснива се на националној стратегији која је у интересу жена - предузимају се неопходне мере, стварају услови да жене могу да остваре успех на професионалном плану и да у исто време буду чувари породичног огњишта, права душа велике многодетне породице. Знамо да ово није лако искомбиновати, али наше жене знају како то да ураде и да под таквим стресом остану лепе, нежне и шармантне", поручио је председник Русије, додајући да се "у женама Русије открива душа Русије, њена лепота, привлачност, топлота, милосрђе и великодушност".

Путин је, такође, напоменуо да Евроазијски женски форум добија на значају, а то је, како је објаснио, због тога што он окупља жене из разних земаља које су већ постигле велике резултате у својој професији. 

"Све ово је омогућило форуму да постане глобална платформа за развој предлога за решавање насушних проблема. Понављам: такво учешће и активан рад изузетно су важни за изградњу мултиполарног, праведног и истински слободног света. Сви ми делимо ове идеје и чинимо све што је могуће у циљу формирања новог, прогресивног света", закључио је Путин.

Прочитајте ОВДЕ о могућности НАТО чланства за Украјину

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА