Најновије

ПУЦА УКРАЈИНСКА ЛОГИСТИКА: Страшни удари на много важном делу фронта (МАПА)

Украјинске снаге суочавају се са озбиљним изазовима док руска армија наставља да напредује у правцу кључног логистичког пута Боровая-Купјанск Узловой-Купјанск. Према извештајима ресурса повезаних са ГУР-ом, ситуација на терену постаје све тежа за украјинске одбрамбене снаге.

Руски напредак прво је био усмерен на Песчаноје, а потом ка Колесниковки, али након што су наишли на снажна утврђења, руске снаге су промениле правац и почеле да траже слабију тачку у одбрани. Недавно су постигли успехе у нападу на ниско подручје ка насељу Кругљаковка.

Украјинска војска покушава да заустави напредовање руских снага, укључујући интензивну употребу дронова. Иако руске снаге тренутно користе постојеће ресурсе за ове нападе, уколико буду доведене резерве, Русија би могла да искористи свој успех и пресече кључне логистичке руте, што би имало веома негативне последице за украјинске снаге у том региону.

ГОРЕ ЕНЕРГЕТСКИ ОБЈЕКТИ ШИРОМ УКРАЈИНЕ: Жесток ударац руске армије

Русија такође активно користи FPV-дронове и авијацију за напад на путеве и мостове, чиме додатно угрожава украјинске снаге које су укопане у насељеним местима. Ова стратегија наставља да ствара озбиљне проблеме за украјинску одбрану и поставља озбиљан изазов за њихову логистику у овом делу фронта.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА