Најновије

Вучић предочио Ванг Јиу све тежу ситуацију за српски народ на КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са министром спољних послова НР Кине Ванг Јием, током заседања Генералне скупштине УН, и у разговору му предочио све тежу ситуацију за српски народ на Косову и Метохији и затражио кинеску подршку у борби за истину и поштовање међународног права.

Председник Вучић је на друштвеним мрежама навео да је имао изузетно важан састанак са Ванг Јием и да је са њим размотрио све најважније теме, од билатералних односа две земље и даље сарадње у областима од обостраног значаја, до глобалних питања и проблема са којима се сусреће данашњица.

"Предочио сам му све тежу ситуацију за српски народ на Косову и Метохији и затражио кинеску подршку у борби за истину и поштовање међународног права", написао је Вучић.

Он је навео да је током разговора истакао захвалност Србије Кини која је у Генералној скупштини Уједињених нација гласала против резолуције о Сребреници и да је замолио Ванг Јиа да председнику Кине Си Ђинпингу пренесе поздраве и захвалност Србије на постојаној подршци и искреном пријатељству.

Председник Вучић је у Њујорку имао билатералне сусрете са бројним светским званичницима, а синоћ се обратио Генералној скупштини УН.

Путинов бумеранг у Курску брише Украјинце! Зеленски ће платити...

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА