Најновије

Немци показали Шолцу врата

Пораз Социјалдемократске партије Немачке канцелара Олафа Шолца на изборима у савезним државама Тирингија и Саксонија показао је да је Шолцова Влада непопуларна, те да немачки грађани не желе да изгубе своју државу, изјавио је председник Државне думе Вјачеслав Володин.

„Немци су рекли Шолцу 'одлази'. На изборима у Тирингији и Саксонији његова партија је претрпела велики пораз, заузевши 5. и 4. место, једва прешавши цензус од пет одсто. С обзиром на резултате гласања у Саксонији и Тирингији, тешко је замислити да он и његова Влада могу да руководе Немачком још годину дана. Резултати избора су показали: немачки грађани не желе да изгубе своју државу“, оценио је Володин.

Како је додао, „слободне демократе нигде неће имати посланичка места, а сличне тенденције се бележе и у другим регионима Немачке – Влада Шолца је непопуларна“.
„Свима је постало очигледно да њему није приоритет развој Немачке и решавање проблема њених грађана“, констатовао је председник Думе.

Такође је напоменуо да је немачка економија у кризи, предузећа се селе у САД, а губитак јефтиних руских енергената довео је до тога да немачка индустрија губи конкурентност.

„Шолц је увукао своју земљу у рат у Украјини. Данас је Немачка главни снабдевач оружја кијевског нацистичког режима и његов спонзор. Све се то дешава у светлу економске стагнације и неефикасне миграционе политике“, закључио је Володин.

Подсећамо, на покрајинским изборима у Тирингији и Саксонији странке Алтернатива за Немачку (АфД) и Савез Саре Вагенкнехт (БСВ) су оствариле до сада највеће изборне успехе. У Тирингији, АфД је постала најјача политичка снага, освојивши 32,8 одсто гласова, а БСВ је трећа са 15,8 гласова. Друга по јачини странка су демохришћани (23,6), док су социјалдемократе канцелара Олафа Шолца освојили тек 6,1 одсто гласова.

У Саксонији, АфД је друга по јачини са 30,6 одсто освојених гласова (први су демохришћани са 31,9 одсто), док је БСЦ такође трећа са 11,8 одсто гласова.

РАМПА И ТО ЖЕСТОКА! Украјинци се не залећу више, спрема се бежанија из Курске области

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА