Најновије

ВАШИНГТОН СИКЋЕ: Ценимо Србију због "борбе против руске агресије" - Вулину остају санкције

"Став Америке о Александру Вулину добро познат", а српски министар остаје под санкцијама, кажу из Стејт департмента, на питање "Гласа Америке" да прокоментаришу најављени сусрет Вулина са руским лидером Владимиром Путином.
Ју Ес Еј

Ју Ес Еј

САД цене партнерство Србије у борби против "руске агресије" у Европи и то што даје хуманитарну помоћ украјинском народу, наводи се.

"Наш фокус остаје на томе да са лидерима у Србији радимо на јачању стратешког партнерства између наших земаља, док Србија наставља да гради безбедну и сигурну будућност у Европи отпорној на политичке и економске уцене из Русије", кажу у Стејт департменту.

Из ЕУ је раније за "Глас Америке" речено да "одржавање веза са Русијом у време њеног агресорског рата против Украјине није компатибилно са вредностима ЕУ и процесом придруживања".

"Европска унија је била кристално јасна са нашим партнерима: односи са Русијом не могу да буду уобичајени након ничим изазваног и неоправданог агресорског рата Русије против Украјине", навела је служба за штампу, спољне послове и безбедносну политику ЕУ.

Из Брисела поручују и да Европска унија жели да рачуна на све земље кандидате као на поуздане европске партнере за заједничке принципе, вредности, безбедност и просперитет.

Прочитајте ОВДЕ шта је Песков рекао о сусрету Вулина и Путина

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА