Најновије

ПАТЕТИЧНА МОЛБА ЗЕЛЕНСКОГ ЗА НАТО: Приморајте Путина да оконча сукоб ове јесени!

Владимир Зеленски је позвао земље НАТО-а да изврше притисак на Русију не би ли пристала на мировне услове Кијева ове јесени.

Зеленски је током састанка са америчким министром одбране Лојдом Остином у ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој позвао западне земље да помогну у организовању заједничке производње оружја на украјинском тлу, укључујући дронове и ракете.

Редовна окупљања у Рамштајну су осмишљена да координирају војну помоћ Кијеву.

"Да бисмо то постигли, потребна су нам финансијска средства – спремни смо да брзо произведемо све што ће нам помоћи да окончамо овај рат, односно да извршимо одлучујући притисак на Русију за прави мир", рекао је Зеленски, наводи се на његовом сајту.

"Учинимо да се руска агресија заврши ове јесени – на начин који ће окончати рат и обновити поуздан међународни безбедносни поредак", додао је он.

Остин је изјавио да је производња оружја од изузетног значаја, рекавши да САД "сарађују са Украјином на дизајнирању и изради замене за ракетни систем земља-ваздух С-300 и ракету ваздух-ваздух Р-27". Вашингтон је издвојио више од 200 милиона долара за куповину "критичних компоненти" како би Украјини омогућио производњу дронова и система за електронско ратовање, рекао је он.

Кијев је наишао на нове неуспехе на бојном пољу током последњих месеци, при чему су руске трупе непрестано напредовале у Донбасу и ка граду Покровску.

У нади да ће приморати Москву да повуче већину својих војника из Донбаса, Украјина је 6. августа извршила упад у руску Курску област, заузевши неколико села и погранични град Суџа. Напредовање руских снага, међутим, није престало.

Слањем својих најопремљенијих и најискуснијих јединица у Курск, украјинска војска је "ослабила" своје позиције на другим фронтовима, изјавио је ове недеље руски председник Владимир Путин. Он је додао да су руске снаге само појачале свој притисак у Донбасу.

Мировни преговори између Москве и Кијева прекинути су у пролеће 2022. Москва је од тада саопштила да је захтев Зеленског да се границе Украјине врате на оне из 1991. године потпуно неприхватљив.

Погледајте ОВДЕ ударе руског система Град

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА